Доставките на хранителните продукти се извършват по количествена заявка, изготвена от Домакина или управителя на общинско предприятие Социални услуги Ивайловград според нуждите на Възложителя. Направените заявки се предават по електронен път, /факс/ електронна поща, връчване на ръка на представител на Изпълнителя по установен от страните образец, като съдържа описание на заявените артикули, техните количества и график з...
Доставките на хранителните продукти се извършват по количествена заявка, изготвена от Домакина или управителя на общинско предприятие Социални услуги Ивайловград според нуждите на Възложителя. Направените заявки се предават по електронен път, /факс/ електронна поща, връчване на ръка на представител на Изпълнителя по установен от страните образец, като съдържа описание на заявените артикули, техните количества и график за доставката им. Възложителят може да променя заявените количества в направените заявки в зависимост от реалните потребности не по-късно от 24 (двадесет и четири) часа преди доставката, като писмено или по телефона уведоми за това Изпълнителя. Доставените хранителните продукти следва да са безопасни, годни за консумация и неувреждащи здравето на хората, да отговарят на изискванията на Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове, в т.ч. Наредба № 1 от 26.01.2016 г. за хигиената на храните; Наредба № 1 от 22.01.2018 г. за физиологичните норми за хранене на населението; Наредба за изискванията за етикетирането и представянето на храните, приета с ПМС № 383 от 4.12.2014 г., обн., ДВ, бр. 102 от 12.12.2014 г., в сила от 13.12.2014 г., както и на всички други нормативни и ненормативни актове и разпоредби на действащото национално и европейско законодателство, гарантиращи качественото изпълнение на поръчката, качеството и годността за консумация на хранителните продукти, предмет на поръчката. Хранителните продукти следва да бъдат с добър външен вид, да отговарят на всички нормативни изисквания за опаковане, етикетиране и транспортиране на хранителните продукти, приложими за съответната група храни. Хранителни продукти в опаковка в лошо състояние или с нарушена цялост няма да бъдат приемани от Възложителя. Всеки доставен хранителен продукт следва да бъде в начален срок на годност към датата на съответната доставка и с остатъчен срок на годност, не по-малко от 50 % от общия срок на годност, обявен от производителя