1. Възложител. 1.1. Възложител на настоящата поръчка е кметът на Столична община-район Слатина . Възложителят обявява настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка на основание чл. 18, ал. 1, т. 12, от Закона за обществените поръчки (ЗОП). Обектът на поръчката е предоставянето на услуга по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 3 от ЗОП. Услугите-предмет на поръчката, попадат в Приложение № 2 към чл. 11, ал. 3 на ЗОП,...
1. Възложител. 1.1. Възложител на настоящата поръчка е кметът на Столична община-район Слатина . Възложителят обявява настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка на основание чл. 18, ал. 1, т. 12, от Закона за обществените поръчки (ЗОП). Обектът на поръчката е предоставянето на услуга по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 3 от ЗОП. Услугите-предмет на поръчката, попадат в Приложение № 2 към чл. 11, ал. 3 на ЗОП, с общо наименование Хотелиерски и ресторантьорски услуги . Дейностите, предмет на настоящата поръчка, са включени в списъка на социалните услуги и други специфични услуги по Приложение № 2 и същите съгласно Общия терминологичен речник CPV, са с код по CPV 55521000 Приготвяне и доставка на храна за домакинствата . 1.2. Настоящата процедура е публично състезание по смисъла на чл. 18, ал. 1, т. 12 и въз основа на нея ще бъде избран изпълнител, който да реализира дейности по приготвяне и предоставяне на готова храна в изпълнение на операция BG05SFPR003-1.001 Топъл обяд по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от ЕСФ плюс. 2. Описание на предмета на поръчката. Предмет на настоящата обществена поръчка е приготвяне и доставка на готова храна топъл обяд за лица от уязвими групи, живеещи на територията на СО-район Слатина , СО-район Красно село и СО-район ,,Оборище . Основните задължения на избрания изпълнител включват: 2.1. Приготвяне на топъл обяд в собствена материална база, отговаряща на изискванията на Закон за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове; 2.2. опаковане на готовата храна по начин, който я предпазва от замърсяване, в съдове и опаковки за еднократна употреба, разрешени за контакт с храни; 2.3. транспортиране на топлия обяд до домовете на потребителите на услугата, с превозни средства, отговарящи на изискванията на Закон за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове; 2.4. раздаване на храната, съответстващо на предписанията на националните органи за спазване на противоепидемични мерки, в случай на въвеждане на такива; 2.5. изпълнителят е длъжен да предоставя достъп на Възложителя и/или определени от него длъжностни лица до обектите, в които приготвя храната, за извършване на проверки на място, по всяко време при изпълнение на договора; 2.6. Изпълнителят е длъжен всеки ден да заделя проби от всяко ястие в съответното меню, които се съхраняват за 48 часа за извършване на анализ при необходимост; 2.7. Изпълнителят е длъжен да осигури здравословно, качествено и разнообразно седмично меню, с което да постигне балансирано хранене на целевата група, при спазване на националните стандарти и норми относно производството и търговията с хранителни продукти. Прогнозният брой на потребителите на услугата е до 220 души. ВАЖНО: Възложителят ще заплаща на изпълнителя само реално раздадените единици продукти-топъл обяд, след предоставяне на необходимите отчетни документи, подробно описани в договора за изпълнение. Осигуряването на топъл обяд представлява еднократно хранене, което включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Топлият обяд следва да включва: Супа минимум 250 грама (в готов вид); основно ястие минимум 250 грама (в готов вид); готвено ястие, печено ястие, постно ястие, ястие с риба, гарнитура или салата (от зеленчуци според сезона); хляб минимум 70 грама и поне веднъж седмично десерт (плод, млечен десерт, тестени десерти и др.). Избраният изпълнител е отговорен за осигуряването на здравословна, качествена и разнообразна храна, чрез използването на безопасни работни практики (включително в условията на обявена пандемия), спазването на хигиена на храненето и всички разпоредби на Закона за здравето, Закона за храните и приложимите подзаконови нормативни актове, както и на приложимото европейско законодателство в областта на храненето.